Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌹Hayat veren de O, öldüren de O’dur. Gece ile gündüzü aksamadan peş peşe getiren de O’dur. Hâlâ aklınızı başınıza almayacak mısınız? Müminûn / 80. Ayet 🌹

Bakara / 183. Ayet

Kurban kesilirlen okunacak dualar

H

HiRaNuR

Üye
Üye

İster kurban niyetiyle olsun isterse başka bir niyetle olsun hayvan kesilirken besmele çekilmesi gerekir. Hayvanın kesimi sırasında besmele bilerek terk edilirse o hayvanın eti yenilmez. Ancak kasıtsız ve unutularak besmele çekilmezse bu hayvanın eti yenilir. Peki kurban keserken okunacak dualar neler? Kurban Bayramı’nda getirilen teşrik tekbiri nedir, nasıl getirilir?

Kurban kesileceği yere eziyet verilmeden götürülür. Hayvanın yüzü ve ayakları kıbleye gelecek şekilde sol tarafı üzerine yatırılır. Sağ arka ayağı serbest bırakılarak, diğer üçü bağlanır ve kıbleye karşı durularak şu Ayetler kurban sahibi veya vekili tarafından aşayıda belirtilen şekilde okunur. Rabbim tüm kurbanları kabul ve makbul eylesin.

Enam Suresi 79. Ayet Arapça Okunuşu.

263

Enbiya79 Enam Suresi 79. Ayet Okunuşu: “İnni veccehtu vechiye lillezi fataras semavati vel arda hanifen ve ma ene minel muşrikin.

Enam Suresi 79. Ayet Manası: “Ben hanif olarak, yüzümü gökleri ve yeri yoktan yaratan Allah’a çevirdim ve ben müşriklerden değilim.” (el-En’am, 79)

Enam Suresi 162. Ayet Arapça Okunuşu

264
enam160 Enam Suresi 162. Ayet Okunuşu: “İnne salatî ve nusukî ve mahyaye ve mematî lillahi rabbil alemîn.”

Enam Suresi 162. Ayet Manası. Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de alemlerin Rabbi Allah içindir.” (el-En’am, 162)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri